Parkeergarage P+R Station Elst - Aan de Stegge Twello

Parkeergarage P+R Station Elst

Licht en transparant

Bouwjaar

2014

Opdrachtgever

NS Vastgoed B.V. te Utrecht

Locatie

Energieweg 12, Elst

Architect

MH1 Architecten te Maastricht

Constructeur

JVZ Raadgevend Ingenieurs te Deventer

Dynamisch

Helder

Modulair

Uitbreidingsgeschikt

Uniek gevelbeeld

De vraag

Op basis van een Design and Build aanbesteding kregen Aan de Stegge Twello en Continental Car Parks opdracht de opdracht voor dit project gegund. NS Vastgoed koos voor ons op basis van een beste beoordeling op ontwerp, prijs, planning en onderhouds- en beheerskosten voor een periode van 10 jaar.

Het resultaat

De parkeergarage past met haar gevel en ronde vormen perfect in de stedenbouwkundige uitstraling van het te ontwikkelen bedrijventerrein en naastgelegen gemeentehuis. De spectaculaire gevel is opgebouwd uit prefab gevelelementen die bestaan uit een boven- en onderprofiel. Tegen de profielen zijn verticale aluminium strips gemonteerd. Deze zijn aan de onderzijde onder een hoek geplaatst en torderen over de verdiepingshoogte wat zorgt voor een visueel effect van dynamiek en diepte in het gevelvlak. In het traject naar de nieuwbouw heeft NS Vastgoed zich laten adviseren door Empaction uit Eindhoven, adviseurs in parkeerstrategie en marketing.

600 st

Parkeerplaatsen