Parkeergarage P+R Zutphen - Aan de Stegge Twello

Parkeergarage P+R Zutphen

Slechts zes maanden bouwtijd voor deze architectonisch bijzondere parkeergarage

Bouwjaar

2016

Opdrachtgever

NS Vastgoed B.V. te Utrecht

Locatie

Lijmerij 2, Zutphen

Architect

MoederscheimMoonen te Rotterdam

Uniek ontwerp passend bij de stadshistorie en omliggende gebouwen

De vraag

Ontwikkel en realiseer een parkeergarage die past binnen de uitstraling van de stationsomgeving van Zutphen. De Design and Build opdracht is uitgewerkt met Continental Car Parks en MoederscheimMoonen architecten uit Rotterdam.

Het resultaat

De nieuwe parkeergarage met houten ombouw heeft de uitstraling van een pakhuis en is voorzien van een zeer hoogwaardige en technische uitstraling. De twee wokkelvormige hellingbanen die zorgen voor een uniek aanzicht, fungeren als in- en uitrit. Uniek aan het ontwerp is de stadsplattegrond van Zutphen die is verwerkt in de gevel.

Houten lamellen

Uniek ontwerp

Aangenaam en veilig

Ledverlichting

4 stuks

Bouwlagen

375 stuks

Parkeerplaatsen

652 stuks

Fietsparkeerplaatsen