Parkeergarage Wisselspoor Utrecht - Aan de Stegge Twello

Parkeergarage Wisselspoor Utrecht

Het terrein van de voormalige Koninklijke Nederlandse Fabriek voor Werktuigen en Spoormateriaal wordt in de komende jaren herontwikkeld tot een woonomgeving met behoud van haar industriële karakter. Naast woningen biedt het gebied ook plaats aan horeca en creatieve ondernemers

Bouwjaar

2020

Opdrachtgever

Synchroon B.V. te Utrecht

Locatie

Wisselspoor, Utrecht

Architect

Studioninedots te Amsterdam

Constructeur

JVZ Ingenieurs te Deventer

Robuuste parkeergarage in herontwikkelingsgebied

De vraag

Vanwege herontwikkeling is er behoefte aan parkeergelegenheid voor bewoners, ondernemers en bezoekers. Door het parkeren te clusteren in een parkeergarage kan de rest van het gebied als autoluwe woonwijk ontwikkeld worden overeenkomstig het Cityplot concept van architect Studioninedots. Wij kregen opdracht voor de parkeergarage met 174 parkeerplaatsen verdeeld over vijf parkeerlagen.

Het project

Met ons dochterbedrijf Continental Car Parks, specialist in parkeeroplossingen, en het ontwerpteam hebben wij de mogelijkheden van verschillende parkeertypologieën en bouwsystemen onderzocht. Het ontwerp past bij het groene en industriële karakter van de wijk. De parkeergarage wordt in het hart van de historische bovenbouwwerkplaats gerealiseerd en krijgt een dak met zonnepanelen.

Copywright impressie: Proloog