Plusfood/Perdix Oosterwolde - Aan de Stegge Twello

Plusfood/Perdix Oosterwolde

Plusfood Group, onderdeel van de Brasil Food group, bestaat uit internationaal opererende kipverwerkende bedrijven met onder andere vestigingen in Engeland, Italië, Hongarije en Brazilië. In Oosterwolde wenste Plusfood/Perdix de bestaande productielocatie uit te breiden met een nieuwe productielijn voor kipnuggets.

Bouwjaar

2012

Opdrachtgever

Plusfood Group te Oosterwolde

Locatie

Houtwal 30, Oosterwolde

Architect

Bessels Architekten en Ingenieurs te Twello

Constructeur

JVZ Raadgevend Ingenieursbureau B.V. te Deventer

Nieuwe productielijn voor kipnuggets bouwen zonder het productieproces te hinderen

De vraag

Plusfood/Perdix is sinds 1934 de kipspecialist van de Benelux met als specialisatie kipsnacks variërend van nuggets en kipschnitzels tot kipburgers. De behoefte bestond de bestaande productielocatie in Oosterwolde uit te breiden met een nieuwe productielijn met een capaciteit van circa 10 miljoen kilo kip per jaar. Na een vergelijk door Plusfood met andere aanbieders heeft Aan de Stegge Twello het project gegund gekregen.

Het resultaat

Op de bestaande locatie was voldoende bouwterrein voor uitbreiding. Plusfood/Perdix stelde de eis dat de bestaande productie niet mocht lijden onder de nieuwbouw. Daarom is besloten een geheel nieuwe fabriek te realiseren achter de bestaande fabriek. De nieuwe fabriek is middels een “hy-care” verbindingssluis verbonden met de bestaande fabriek. Naast de productielijnen, bestaande uit ovens, frituur en invriescellen, is er ruimte voor de opslag van specerijen en techniek.

3.350 m2

Inkomende goederen, productie en opslag op begane grond

650 m2

Installaties en opslag specerijen op de 1e verdieping

Efficiency

Slimme oplossingen

Snel bouwen