PostNL Pakketten - Aan de Stegge Twello

PostNL Pakketten

Door de sterke groei van de e-commercemarkt en om de bedrijfsvoering te optimaliseren besloot PostNL tot het opnieuw inrichten van de logistieke infrastructuur. Aan de Stegge Twello kreeg opdracht om sorteer- en distributiecentra te realiseren in Kolham, Den Hoorn, Goes, Halfweg, Opmeer en Zwolle.

Bouwjaar

2014

Opdrachtgever

PostNL Real Estate B.V. te Den Haag

Locatie

W.J. Ockelslaan 2 te Kolham, Heernesse 10 te Den Hoorn, Columbusweg 62 te Goes, Haarlemmerstraatweg 173 te Halfweg, De Veken 332 te Opmeer en Nipkowstraat 1 te Zwolle

Architect

Aan de Stegge Twello

Zes nieuwe locaties

De vraag

Door de sterke groei van de e-commercemarkt en om de bedrijfsvoering te optimaliseren besloot PostNL tot het opnieuw inrichten van de logistieke infrastructuur. De huidige 4 sorteercentra en 37 distributiecentra zijn daarbij vervangen door achttien depots. Aan de Stegge Twello kreeg opdracht om sorteer- en distributiecentra te realiseren in Kolham, Den Hoorn, Goes, Halfweg, Opmeer en Zwolle.

Het resultaat

Aan de Stegge Twello werkte met een 3D-model, waardoor in een vroeg stadium al veel aspecten getoond kunnen worden. De bedrijfshallen bestaan uit 5.100 m2 sorteer- en distributiecentrum in U-vorm, waardoor er relatief veel gevels zijn. In de gevels zijn 14 overheaddeuren en docklevellers opgenomen voor vrachtverkeer en zijn 50 overheaddeuren geplaatst voor de busjes van PostNL. Naast de hallen is op elke locatie ca. 500 m2 kantoor gerealiseerd.

500 m2

Kantoor

5.100 m2

Distributiecentrum

11.000 m2

Verhard buitenterrein