PostNL Tilburg - Aan de Stegge Twello

PostNL Tilburg

De sorteercentra van PostNL vormen een netwerk van 22 pakkettensorteercentra in Nederland en zes locaties in België. Vanuit deze locaties gaan pakketbezorgers op weg om zeven dagen per week overal in Nederland en België pakketten te bezorgen

Bouwjaar

2019

Opdrachtgever

PostNL Real Estate B.V. te Den Haag

Locatie

Ledeboerstraat, Tilburg

Constructeur

Lievense Adviseurs Ingenieurs te Apeldoorn

Duurzaam pakkettensorteercentrum

De vraag

Veel webwinkels kiezen voor PostNL om hun pakketten te sorteren en bezorgen. Door de groeiende pakketmarkt wil PostNL het bezorgproces optimaal inrichten. In 2019 wil PostNL daarom drie nieuwe pakkettensorteercentra openen, waaronder een duurzaam pand in Tilburg. Na de reeks sorteercentra die we eerder voor PostNL hebben gerealiseerd, koos PostNL ook voor ons voor de realisatie van het pakkettensorteercentrum in Tilburg.

Het project

Duurzaamheid is belangrijk bij de realisatie van de sorteercentra van PostNL. Ook bij dit gebouw wordt gestreefd naar een BREEAM Outstanding certificering, de hoogste certificering die BREEAM biedt. Duurzaam materiaalgebruik, ledverlichting, zonnepanelen en warmte-terugwininstallaties zullen hieraan bijdragen. Bovendien wordt het gebouw gasloos. Dat maakt dit pand tot één van de duurzaamste logistieke gebouwen. Het pakkettensorteercentrum in Tilburg wordt in het najaar operationeel aan PostNL opgeleverd.

Duurzaam

Vernieuwend

Efficiënt

23.239 m2

Kavel

6.796 m2

Sorteer- en distributieruimte

593 m2

Kantoorruimte