Van Dijk Groothandel Kampen - Aan de Stegge Twello

Van Dijk Groothandel Kampen

Al sinds 1959 is Van Dijk Groothandel in Kampen hét adres voor het leveren van foodartikelen voor de out-of-home markt. Het assortiment bestaat uit zoetwaren, dranken, koffie, snacks, en schoonmaakartikelen. In 2014 is Van Dijk gestart met het eigen koffiemerk Campenaer Koffie.

Bouwjaar

2017

Opdrachtgever

Van Dijk Groothandel B.V. te Kampen

Locatie

Eckertstraat 8, Kampen

Architect

Sec. Architecten te Kampen

Constructeur

JVZ Ingenieurs te Deventer

Het eerste energieneutrale distributiecentrum van Overijssel

De vraag

Van Dijk Groothandel groeit. Om deze groei te faciliteren kocht Van Dijk Groothandel aan de overkant van de straat een kavel om een nieuw distributiecentrum te realiseren. Duurzaamheid en terugverdientijden spelen in al onze huisvestingsvraagstukken een belangrijke rol. Bij Van Dijk speelde ook de vraag over meer uit MVO halen en uitstralen. Want vanaf 1 januari 2021 moeten alle nieuwe utilitaire gebouwen in Nederland bijna energieneutrale gebouwen (BENG) zijn.

Het resultaat

Bij de ontwikkeling van de nieuwbouw hebben we eerst samen met Van Dijk het logistieke proces geanalyseerd. Vanuit de businesscase die daaruit voortkwam is het nieuwe distributiecentrum ontwikkeld. Het resultaat is een maatpak met oog voor groei. Het nieuwe distributiecentrum heeft een capaciteit van een kleine 3000 palletplaatsen in opslag. Om flexibel te kunnen zijn met leveringen is één dock uitgevoerd als combidock.

Het distributiecentrum is energieneutraal (EPG=0), dus zelfvoorzienend in energie. De energie voor verwarming en koeling wordt duurzaam opgewekt door een luchtwarmtepomp en zonnepanelen. Ook wordt er gebruik gemaakt van ledverlichting, veegpuls-schakeling en wordt het hemelwater geïnfiltreerd. De terugverdientijd voor de duurzame maatregelen bedraagt 9 jaar.

2.250 m2

Opslagruimte

70 m2

Kantoorruimte

4 st

Laad- en losdocks

Innovatief

Duurzaam

Toekomstbestendig