Bresc Werkendam - Aan de Stegge Twello

Bresc Werkendam

Bresc is koelvers specialist gericht op de culinaire professional in Europa en is momenteel verspreid over vier locaties

Bouwjaar

2018

Opdrachtgever

Bresc B.V. te Sleeuwijk

Locatie

Jacobsstaf, Werkendam

Architect

RoosRos Architecten te Oud-Beijerland

Constructeur

JVZ Ingenieurs te Deventer

Alles op één locatie in een eigentijds gebouw

De vraag

Om verdere groei mogelijk te maken en logistiek efficiënter te kunnen werken had Bresc behoefte aan één centrale locatie voor alle bedrijfsactiviteiten. Vanwege de medewerkers wilde men in de huidige regio blijven. Daarnaast moest de nieuwe locatie passen bij de gastronomische uitstraling van het bedrijf. Bresc koos Aan de Stegge Twello voor de ontwikkeling en realisatie van haar nieuwe bedrijfspand vanwege de ervaring in de voedingsindustrie en de goede referenties die samen bezocht zijn.

Het resultaat

Het nieuwe bedrijfspand beslaat in totaal 5.700 m2. Door keuzemogelijkheden en gevolgen inzichtelijk te maken, hebben we Bresc ontzorgd en konden zij weloverwogen keuzes maken. Er wordt bijvoorbeeld bespaard op vierkante meters door kantoorruimte boven de productieruimte te realiseren. In bouwteamverband is met gespecialiseerde installateurs gewerkt, omdat bij gebouwen in de voedingsindustrie de installaties het meest complexe en kostbare onderdeel vormen. We hebben Bresc vooraf duidelijkheid gegeven over de totale investering doordat in het engineeringstraject met het gehele bouwteam alles keuzes en werkzaamheden zijn vastgelegd.

4.250 m2

Productie, opslag en vriesruimte

1.200 m2

Kantoorruimte

125 m2

Facilitaire ruimten

Engineeren en bouwen

Efficiency

Ontzorgen

Klantbeoordeling

8