Koninklijke Auping - Aan de Stegge Twello

Koninklijke Auping

Auping had de wens haar huidige productieactiviteiten die over meerdere locaties in Deventer waren verspreid onder één dak te brengen op haar locatie op bedrijventerrein De Weteringen. Hierbij stelde de beddenfabrikant hoge duurzaamheidseisen aan zijn hernieuwde centrale locatie.

Bouwjaar

2014

Opdrachtgever

Koninklijke Auping BV te Deventer

Locatie

Maagdenburgstraat 11, Deventer

Architect

Jan Daggenvoorde BV te Schalkhaar

Koninklijke Auping

De vraag

Auping had de wens haar huidige productieactiviteiten die over meerdere locaties in Deventer waren verspreid onder één dak te brengen op haar locatie op bedrijventerrein De Weteringen. Daarnaast stelde de beddenfabrikant hoge duurzaamheidseisen aan zijn hernieuwde centrale locatie. De locatie moest na de verbouwing en de nieuwbouw een GPR-score behalen van minimaal 8,0.

Het resultaat

Door de integrale aanpak bij Auping, waarbij gekeken is naar de TCO (total cost of ownership), heeft Auping een nieuw bedrijfsgebouw waarbij ten opzichte van de oude situatie: – minder onderhoudskosten zijn – minder energievraag is – meer efficiëntievoordeel wordt behaald. De nieuwbouw beslaat 10.100 m² bestaande uit 7.850 m² begane grond vloeroppervlak en 2.250 m² nieuwe verdiepingsvloer. Door een goede samenwerking en coördinatie kon de fabriek tijdens de bouw in gebruik blijven.

8.000 m2

Kantoor- en fabrieksruimte gerenoveerd

10.100 m2

Nieuwbouw