Metos Deventer - Aan de Stegge Twello

Metos Deventer

Metos B.V. maakt deel uit van de Italiaanse ALI groep, de grootste professionele keuken- en spoelkeukenleverancier in Europa met productiefaciliteiten in 24 landen en circa 7.600 medewerkers.

Bouwjaar

2017

Opdrachtgever

Fortissimo Real Estate B.V. te Veghel

Locatie

Birnieweg 2, Deventer

Architect

Sec. Architecten te Kampen

Constructeur

JVZ Ingenieurs te Deventer

Nieuwe hoofdvestiging op A1 Bedrijvenpark Deventer

De vraag

Metos, specialist in professionele keukens en spoelkeukens, wilde zich vestigen op A1 Bedrijvenpark Deventer. Er werd gekozen voor Deventer vanwege de centrale ligging aan de A1 en omdat er meerdere steden met goede voorzieningen in de buurt zijn. Het bedrijf voegt twee bestaande vestigingen uit Amsterdam en Ruurlo samen op deze nieuwe locatie. Aan de Stegge Twello kreeg opdracht voor de ontwikkeling en bouw van het nieuwe bedrijfspand.

Het resultaat

Op de kavel is een moderne bedrijfshal gerealiseerd voor productie, assemblage en magazijn met daarbij een kantoor. Metos heeft ruim 110 medewerkers, waaronder een team servicemonteurs dat werkzaam is in heel Nederland en kantoorpersoneel dat op de nieuwe locatie, gelegen naast het toekomstige hotel Van der Valk, zal gaan werken.

Duurzaamheid was belangrijk bij de ontwikkeling van het nieuwe bedrijfspand. Er wordt onder meer gebruikgemaakt van duurzame materialen en energie, zoals een lucht-water-warmtepomp in combinatie met vloerverwarming en koeling in de bedrijfshal. Daarnaast wordt het voedselafval uit het restaurant met behulp van eigen apparatuur op locatie gerecycled tot compost.

Centraal

Modern

Duurzaam

7.000 m2

Perceel

2.500 m2

Bedrijfshal

1.360 m2

Kantoor

Klantbeoordeling

8 7 .