Ruitenberg Ingredients Ruinerwold - Aan de Stegge Twello

Ruitenberg Ingredients Ruinerwold

Het 80-jarige familiebedrijf Ruitenberg Ingredients ontwikkelt en produceert een breed assortiment aan hoogwaardige concepten en toepassingen voor de voedingsmiddelenindustrie. De productie vindt plaats op diverse locaties in onder andere Twello, Peize en Ruinerwold

Bouwjaar

2018

Opdrachtgever

United Protein Works B.V. te Ruinerwold

Locatie

Dijkhuizen 94, Ruinerwold

Architect

Bessels Architekten en Ingenieurs te Twello

Constructeur

JVZ Ingenieurs te Deventer

Klaar voor de toekomst met nieuwe productielocatie

De vraag

Wegens groei van de bedrijfsactiviteiten wenste Ruitenberg Ingredients achter de bestaande productielocatie in Ruinerwold een nieuwe productielocatie te realiseren. De totale productieoppervlakte op deze locatie is verdubbeld, waardoor Ruitenberg weer vooruit kan.

Het resultaat

Het bedrijfspand telt 4.021 m2 begane grondvloer en 704 m2 verdiepingsvloer en heeft de kenmerkende Ruitenberg huisstijl gekregen. Het voldoet aan de huidige en te verwachten eisen rondom kwaliteit, voedselveiligheid en milieu. Zo heeft het pand bijvoorbeeld de BREEAM Outstanding certificering gekregen. De nieuwe productielocatie bestaat uit kantoor/R&D-ruimtes en nevenruimtes, productie- en testruimtes, logistieke ruimtes, geconditioneerde (zowel warm als koud) ruimtes en enkele casco ruimtes voor uitbreiding in de toekomst.

4.410 m2

Bedrijfshal/productie

315 m2

Kantoor

Modern

Solide

Duurzaam

Slim