Sligro Maastricht - Aan de Stegge Twello

Sligro Maastricht

Sligro Food Group richt zich met een landelijk netwerk van 50 vestigingen en 8 distributiecentra op onder andere groot- en kleinschalige horeca, recreatiebedrijven, cateraars, grootverbruikers en bedrijfsrestaurants

Bouwjaar

2019

Opdrachtgever

Sligro BS Maastricht B.V. te Veghel

Locatie

Habitatsingel 59, Den Haag

Architect

Omni Architecten te Schijndel

Constructeur

Ingenieursbureau Verhoeven en Leenders te Volkel

BREEAM Excellent vestiging op centrale locatie

De vraag

Voor de bezorging aan Sligro- en Heinekenklanten optimaliseert Sligro zijn landelijk logistiek netwerk van bezorgservice distributiecentra. Deels door vergroting van de capaciteit op bestaande locaties, deels door relocatie en deels door uitbreiding met volledig nieuwe vestigingen die aan het netwerk worden toegevoegd. Na de succesvolle samenwerking bij de bouw van het bezorgservice distributiecentrum in Deventer kregen we opdracht ook de vestiging in Maastricht te realiseren. Deze nieuwe vestiging in Maastricht krijgt Zuid-Limburg als verzorgingsgebied.

Het project

De nieuwbouw wordt gerealiseerd op een kavel van 40.039 m2 aan de Habitatsingel, vlakbij de A2, en beslaat in totaal 16.703 m2. Het gebouw wordt voorzien van de nieuwste duurzame technieken en wordt gasloos gebouwd. Verwarming vindt plaats door warmteterugwinning uit de centrale koelinstallatie. Er wordt gebruikgemaakt van waterbesparende voorzieningen, ledverlichting en er komt een wadi voor de opslag en infiltratie van water op eigen terrein. De werkplekken zijn hoogwaardig op het gebied van ventilatie en daglicht. Het pand wordt tevens geschikt gemaakt voor toepassing van PV panelen. In combinatie met nog meer duurzame toepassingen en bouwmethodes wordt gestreefd naar het behalen van een ‘BREEAM Excellent’ certificering.

15.223 m2

Bedrijfsruimte (koel, vries en expeditie)

3.625 m2

Vriescel

1.480 m2

Kantoorruimte